1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Fazele constructiei

 
Trasarea piscinei pe terenul unde va urma sa fie realizata, conform proiectului, la care se va adauga 1m la exteriorul  piscinei propru-zise  pentru a facilita accesul muncitorilor la accesorii cat si pentru o buna asezare a tubulaturii.
trasaretrasare
 

Sapatura  trebuie sa fie cu 15 cm (sau alta dimensiune data de grosimea planseului), mai adanca decat adancimea finala a piscinei.  Se face o taluzare manuala, se adauga un strat de pietris si se compacteaza.

sapare

 
Profilul de fund va fi ales in functie de preferintele clientului. Acesta poate fi plat, la aceeasi cota pe toata suprafata sau mini-fosa oferind o platforma la o adancime mai mica intr-un capat al piscinei si o zona de adancime in partea opusa.  
turnare3turnare3
 
Se monteaza primul rand de cofraje, se dau gauri in radierul piscinei pentru montarea fiarelor verticale ale armaturii iar apoi se intinde fierul orizontal in interiorul fiecarui rand de cofrag facandu-se legaturile intre acestea.

montare4montare4montare4montare4

 

Montajul pieselor de recirculare. Odata montate cofrajele se trece la decuparea peretilor  de polistiren in locurile marcate pentru montarea pieselor de perete (skimmer, duze de admisie, refulari, proiectoare)  si fixarea lor provizorie cu spuma poliuretanica.

montaj5montaj5

 
Turnarea peretilor. Premergator turnarii betonului in interiorul zidurilor, se vor alinia si fixa drept peretii din polistiren (care se pot muta usor in timpul montari pieselor de perete) atat la interior cat si la exterior. Se continua cu turnarea betonului de consistenta medie in mai multe straturi.

turnare6turnare6turnare6

 
Efectuarea sistemului de filtrare recirculare. In imediata apropiere a piscinei se instaleaza caminul, destinat spatiului tehnic, care va contine sistemul de filtrare al apei din piscina. Se monteaza tubultura care va face legatura intre piesele de recirculare montate in peretii piscinei si sistemul de filtrare din caminul tehnic prefabricat. Se face proba de presiune a instalatie dupa care se trece la umplerea cu pamant in jurul piscinei.

recirculare

 
    Montarea linerului . Se verifca daca suprafata piscinei are imperfectiuni sau gauri iar daca acestea exista , se efectuaza reparatiile cu un chit care finiseaza intraga suprafata. Se monteaza panza geotextil tratata antibacterian si profilul de aluminium. Se fixeaza si se intinde linerul foarte bine pentru a evita aparitia cutelor si se decupeaza in dreptul pieselor de perete. Se trece la umplerea cu apa a piscinei.
Pentru clientii care doresc un finisaj superior realizat cu mosaic vitroceramic, piscinele ISOBLOK permit inlocuirea linerului din kitul standard cu materialele necesare placarii vitroceramice (hidroizolatie, adeziv, chit, plasa, placute vitroceramice). Varianta finisajului vitroceramic implica costuri suplimentare fata de  kitul standard.

linerlinerlinerliner

 
    Montajul bordurii perimetrale (margele). Bordurile din piatra reconstituita  se monteaza cu ajutorul unui adeziv pentru exterior si se chituiesc cu un chit de asemenea de exterior.

montare9montare9