Desi vremea frumoasa se lasa asteptata, ne-am gandit sa va povestim despre unul dintre pasii importanti ai pregatirii piscinei pentru zilele insorite de vara. Totul incepe cu scoaterea prelatei de iarna respectiv a prelatei de siguranta si a depozitarii acesteia pana la toamna.
Pentru a prelungi durata de viata a produsului si a ne asigura ca este pregatita pentru anotimpul rece, exista cinci pasi recomandati care va asigura ca prelata de iarna este depozitata corespunzator.
Pasul 1: Curata prelata inainte de a o strange!
In timpul toamnei si al iernii, pe suprafata prelatei se va aduna murdarie si/sau resturi de vegetatie precum frunze sau crengute. Acestea trebuie indepartate astfel incat murdaria sa nu ajunga in apa piscinei, iar posibilele crengi sa nu rupa sau sa strice prelata. Spara murdaria folosindu-te de un furtun de gradina standard, dotat cu o duza cu presiune si esti gata sa incepi procesul depozitarii prelatei de iarna. In cazul in care piscina ta este acoperita cu o prelata plina in loc de una de tip mesh, e recomandat sa aspiri apa ramasa pe aceasta inainte de a o strange.
Pasul 2: Demonteaza resorturile si insurubeaza ancorele!
Inainte de a strange prelata, trebuie sa demontezi resorturile si sa insurubezi ancorele. Tija de instalare inclusa in pachetul in care a fost livrata prelata este ustensila ideala pentru a scoate resorturile din ancorele in care sunt fixate. Odata ce ai scos toate resorturile, foloseste cheia (de asemenea livrata cu prelata) si insurubeaza ancorele in terasa. Astfel eviti riscul ca prelata sa se agate in ele atunci cand o strangi. Este un pas important asadar nu-l ignora!
Pasul 3: Strangerea corecta a prelatei pentru piscina
Este important sa stii cum se strange prelata pentru a reduce pe cat posibil riscurile de a o deteriora. Incepe la un capat al acesteia si impatureste-o in sectiuni mici, ca pe un acordeon, pana ajungi la celalalt capat. Apoi, fara a o trage pe jos, ridic-o de la capatul piscinei si pune-o pe o suprafata curata, plana.
Pasul 4: Curata foarte bine prelata
Multi posesori de piscina sar peste acest pas, insa a nu curata prelata inainte de a o depozita este o mare greseala. E recomandat sa intinzi prelata intr-o zona curata a curtii si s-o speli cu un detergent delicat, diluat cu apa. In functie de gradul de murdarie, foloseste un burete pentru piscina pentru a sterge suprafata. Clateste bine, folosind furtunul, si las-o la uscat. Atentie! N-o lasa foarte mult timp pe gazon deoarece ii poate dauna acestuia.
Pasul 5: Depozitarea corecta a prelatei de iarna
Asigura-te ca prelata e uscata inainte de a o depozita. Astfel reduci riscul aparitiei mucegaiului sau a mirosurilor neplacute pe parcursul verii. Odata ce e uscata, impatureste-o in jumatati de cate ori e posibil pana cand este suficient de mica sa incapa in sacul de depozitare cu care a fost livrata. Acest proces poate fi dificil pentru o singura persoana asa ca iti recomandam sa lucrezi cu cineva. Atunci cand depozitezi prelata, n-o pune pe podea. Agata sacul astfel incat sa nu existe posibilitatea ca rozatoarele sa ajunga la el pe perioada verii. Daca este necesar, depoziteaza prelata intr-un cos de plastic acoperit. Astfel, te asiguri ca odata ce sezonul bailor in piscina s-a incheiat, prelata ta va fi in forma maxima pentru a fi reinstalata.